Skip to main content

 

Apple Music


Apple heeft bij Apple Music nu ook lossless en Dolby Atmos geluid toegevoegd. Op mijn oordoppen en Sonos 5.1 is dat mooi te horen :)
https://www.iculture.nl/nieuws/apple-music-lossless-audio-release/


Zelf gebruik ik twitter zo weinig mogelijk en facebook diensten al helemaal niet. Om toch af entoe wat te brullen gebruik ik een activitypub app en voor chat matrix :) Zie oa msjl.nl voor de adressen. #federated

 

p2000 berichten


Hehe heb het eindelijk voor mekaar .. p2000 berichten die ik wil hebben op de Lametric en matrix ruimte.. Dat alles met een dvb-t stick - raspi en een pagermon docker en een shell script (wat mij de meeste moeite gaf). #p2000 #pagermon #raspi

 

Bewegen


Omdat het zo lekker weer is met al die heerlijke hagel, regen en sneeuw buien toch blijven bewegen. Ik doe dat op een loopband en sonos aan met mijn playlist :) #wandeltijdensjewerkdag

 

Op activitypub is het dan ;)
Wie moet ik volgend voor #security en #cryprografie hier op Mastodon?

Mag in #Engels of #Nederlands zijn.
This entry was edited (2 months ago)

 

Koers!


Vandaag de Ronde, oftewel het is koers dag. De communicatievliegtuig is al in de lucht. https://globe.adsbexchange.com/?icao=3924a0 #koers #rvv

 

p2000 berichten


Nu ik toch met dvb-t stickies bezig ben, ook maar een p2000 ontvanger geknutseld. Op https://p2000.anchel.nl kan je al wat zien. Meldingen van Regio Utrecht en Gelderland-Midden komen vooral voorbij. Via matrix is het ook te volgen, kijk dan in #p2000:mtrx.anchel.nl .. en zo blijven we lekker bezig.

 

Vliegtuigjes spotten


Weer een leuke nieuwe hobby erbij .. Vliegtuigjes spotten, via een raspi en een dvb-t usb stick. Op https://adsb.anchel.nl kan je meekijken. #adsb #flightaware #adsbexchange

 

Goldband op de loopband!


Voor als ik weer op loopband meters moet maken! https://youtu.be/2Un95G96uts .. tot nu lekkerste nummer van ze … Of de playlist voor de sonos https://music.apple.com/nl/playlist/loopband-120-bpm/pl.u-yZyVVjmudeDje0

 

update update update


Sjemig tig software updates… Dit weekend al de routers geupdate naar Freshtomato 2021.1 . Daarna kabel en satelliet ontvangers naar OpenPli 8.0 . En Apple had ook een beveiligings update voor alle devices. Synapse matrix software naaar 1.29.0 ... Maar alles doet het nog :) toch?
This entry was edited (3 months ago)

 

IPcamera


Lekker zelf knutselen met ip/web cams . Zo kwam ik achter deze aanbieding https://webwinkel.anwb.nl/webwinkel/anwb-beveiligingscamera.html?_ga=2.68426641.1219047981.1615193653-1299807724.1615193653 (neos smartcam).

Zelf gebruikte ik al de chinese versie Xiaomi Xiaofang 1S maar de nieuwe versie kan je "nog" niet flashen met https://github.com/EliasKotlyar/Xiaomi-Dafang-Hacks . Dus de Neos nu gekocht.

Zo kan je deze cam van andere firmware voorzien en aan je Domoticz, Home Automation en/of Synology SurveillanceStation koppelen :)

Wandelstock 🇪🇺 reshared this.

 

chat programma's


Er zijn nu tig verschillende chat apps. Gekoppeld aan je telefoonnummer of centraal of juist niet gekoppeld of de-centraal. Maar ja welke ga je gebruiken . Sowieso geen facebook/microsoft/apple producten.. dus skype, whatsapp, imessage vallen af . wechat, telegram daar luisteren overheden mee zeggen ze. Nu zelf matrix.org server aan het gebruiken en jami.net aan het uitproberen. Maarja je omgeving blijven juist bij die jij niet wilt gebruiken :( .. hoe pak je dat het best aan?

StroomAfwaarts reshared this.

zeggen dat ze kunnen smsen of signal (of jouw pakket naar keuze hier) gebruiken. Veel mensen vinden smsen raar, dus als ze je willen bereiken lukt het wel? Tenminste, ik heb nog maar 3 contacten niet over naar signal gekregen.

 

RADio CAPrice


Op de Sonos lekker aan het luisteren naar Radio Caprice. Hebben een groot aantal theme kanalen. https://www.radio.net/search?q=radio%20caprice & http://radcap.ru/ (orginele site niet te lezen voor mij :) )

 

rasberry pi


En daar ging de zoveelste PI , mijn slimme meter hangt niet meer aan een PI. Na een herstart alleen maar vreemde dingen :( .. Nu opzoek naar een mooie vervanger .. nucje met ssd enzo? Of is er nog een ander (goedkopere goede oplossing)?
Een Raspberry PI met ssd? :-)

 

Veilig videobellen binnen WordPress met Jitsi - BIT.nl


Videobellen is in 2020 een normaal onderdeel van ons werkleven geworden. Zonder blikken of blozen duik je de volgende Zoom-call of Skype meeting in, maar waar gaan al die videobeelden eigenlijk naar toe? En wie heeft jouw data in handen? Dat blijkt nog wel eens mis te gaan. Zo verstuurde Zoom gegevens naar Facebook en versleutelde Skype de data die zij verzamelden voor het verbeteren van producten niet.

Dit soort praktijken zijn niet goed voor de privacy van burgers, maar voor een politieke partij als de PvdA zijn ze uit den boze. Hun 400 afdelingen moeten ten allen tijde veilig kunnen communiceren en om die reden waren zij op zoek naar een veilig open source alternatief.

De PvdA kwam daarbij op het spoor van Jitsi. Jitsi is een open source videoconferencing platform met veel integratie-mogelijkheden voor WordPress. Voor de PvdA waren dit twee vliegen in één klap, want Jitsi kon zo binnen het al bestaande platform, Mijn PvdA, gebruikt worden. Dit platform werd ontwikkeld door Internetbureau Max, die ook de algemene website en alle lokale aftakkingen hiervan bouwden op het alom bekende WordPress.
#jitsi #wordpress #bitnl

https://www.bit.nl/news/2911/293/Max-BIT-Veilig-videobellen-binnen-WordPress-met-Jitsi 

Erasure


Soms zo lekker door oude nummers scrollen .. Zo kwam ik het album I say I say I say tegen van Erasure. Ooit op de slaapkamer met cd spelertje en 2 boxjes snoeihard gedraaid. Ramen open en I love Saturday :) Nu op de Sonos en Apple Music.

https://youtu.be/wmwPh6MHpcU 

BBQ adresjes


Waar haal ik zoals mijn spullen ? Kan soms handig zijn voor anderen, denk ik zo …

Hardware (BBQ en accessoires) :
https://www.coolblue.nl/barbecues/kamado-barbecues
https://kamadoexpress.nl
https://www.bbqexperiencecenter.nl/

Houtskool (online bestellen zonder verzendkosten) :
https://www.bbqexperiencecenter.nl/producten/brandstof-houtskool-briketten/
https://www.echtgoed.nl/shop/
https://houtskool.nl/product-categorie/deals

Software (vlees) :
http://www.boerderijvansteenbergen.nl (heeft grote assorti) [bennekom/kraats]
https://vleesboerderijhetbinnenveld.nl (veelal vlees) [veenendaal/binnenveld]
https://www.heerlijkkalfsvlees.com (gewoon aan huis) [bennekom/kraats]
https://www.vleesvandichtbij.nl (of bbq-express of slagerij Visser) [lunteren]
https://www.heuvelrug-notenenzuidvruchten.nl/particulier/ (naast noten ook vlees) [overberg]
https://www.aerderoort-boerenzuivel.nl/onze-winkel (naast zuivel ook vlees) [renswoude]
https://www.dekleinehope.nl/assortiment.php (naast zuivel ook vlees)

[renswoude]Als je nog leuke adresjes weet, laat het weten :)

#bbq
#bbq
This entry was edited (1 month ago)

 

Rustig aan


Heb je soms he, geen zin… Knikkenbollend kijken naar je scherm en je moet de heeldag nog. Maar gelukkig hebben we nog de Sonos en Apple Music om lekker te luisteren naar muziek.
https://soundcloud.com/crouzer666/iamx-kingdom-of-welcome-1


SoundCloud: IAMX - Kingdom Of Welcome Addiction (Crouzer666)


 

BBQ


Wat een genot, gewoon elk weekend bbq-en. Met een Kamado bbq kan je gewoon blijven bbq-en, zelfs al is het -5 :) https://www.brutsellog.nl/category/dagelijkse-kost/bbq/

 

BIT zoekt een Netwerk Engineer!


Het Network Operations Center (NOC) van BIT bestaat uit een groep engineers die er samen voor zorgen dat het netwerk van BIT optimaal blijft presteren. Dit netwerk bestaat uit points of presence in een aantal Amsterdamse datacenters, in Frankfurt, Londen en uiteraard in onze eigen datacenters in Ede.

Omdat het netwerk van BIT blijft groeien willen wij ons team versterken met een ervaren Netwerk Engineer.

In deze rol ben jij verantwoordelijk voor:

# het vernieuwen en verbeteren van ons netwerk;
# het onderhouden en monitoren van het netwerk;
# het verhelpen van storingen;
# het adviseren en technisch ondersteunen van onze klanten.

Ook is het NOC verantwoordelijk voor het toekomstbestendig houden van het netwerk en de netwerkgerelateerde diensten van BIT. Dit wordt onder andere gedaan door het ontwikkelen van nieuwe diensten en tools voor support, visualisatie en automatisering, maar ook door het ontwerp van ons netwerk continu te verbeteren. Daarnaast ontwerpen, bouwen en onderhouden we hoogwaardige set-ups voor onze klanten, waarbij veel maatwerk wordt toegepast om tot de beste oplossing te komen. Aangezien wijzigingen niet altijd overdag plaats kunnen vinden, voeren we deze incidenteel, net als onderhoud, ook buiten kantooruren uit.

https://www.bit.nl/vacature-netwerk-engineer

#bitnl #netwerk #vacature
This entry was edited (5 months ago)

 

kiffness


Zo zijn er meerdere leuke ontdekkingen om de dagen wat vrolijker te maken. The Kiffness is een Zuid-Afrikaanse performer die liedjes ombouwt naar vrolijke parodieën. Zijn site is https://www.thekiffness.com met veel YouTube filmpjes en ander materiaal.

oa https://youtu.be/CAyWN9ba9J8 is een aanrader #kiffness #corona

msjl reshared this.


Britt’s Broodje Kroket

Omdat Michel gisteren jarig was, kwam Britt gisteren ook langs. Zij had speciaal voor hem zelf kroketten gemaakt als verrassing. Dat was dus een superverrassing. Vandaag hebben we de kroketten geprobeerd. Even warm maken in de Airfryer en klaar. Het recept waar ze de kroketten op heeft gebaseerd was op het van Dobben-recept. In ieder geval hebben wij een speciale en super lekkere lunch gehad vandaag tijdens het thuiswerken.

https://www.brutsellog.nl/2021/01/25/britts-broodje-kroket/

msjl reshared this.


Gebakjes van Mekking Veenendaal

Vandaag is Michel jarig, daarom hadden we gisteren gebakjes gehaald bij bakkerij Mekking. Zij hebben echt van die speciale gebakjes, en zo veel keuze! We hebben vier gebakjes meegenomen. Want Britt kwam ook even langs en voor haar vriend hebben we een ‘take-away’ gebakje meegenomen zodat hij thuis nog een gebakje kan eten. Hazelnoot schuimbol, Pistache cappuccino gebak, red velvet cheesecake en tropische vruchtengebak. Kortom lekker verschillende soorten gebakjes. Banketbakkerij Mekking Kerkewijk 25 3901 EB Veenendaal

#veenendaal

https://www.brutsellog.nl/2021/01/24/gebakjes-van-mekking-veenendaal-3/
Gebakjes van Mekking Veenendaal

 

Andere hobby


Ken je dat , eerst collega voor gek verklaren dat hij 3 of volgens mij nog meer BBQs heeft?
Nu hebben wij er zelf ook 2 :) Een Weber GoAnywhere (wga) en een Kamado (bastard medium). Nu weer lekker elk weekend wat proberen. Op https://www.brutsellog.nl/category/dagelijkse-kost/bbq/ komen de probeersels, lekker prutsen en brutselen. #bbq #brutsellog #food

 

BIT.nl : Avondklok, Datacenters 24/7 bereikbaar en remote hands en brains mogelijk


Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is er door het kabinet besloten een avondklok in te voeren.

Medewerkers van BIT en essentiële leveranciers van BIT kunnen tijdens de avondklok afreizen naar onze datacenters. Ook klanten die aan de door de overheid opgelegde voorwaarden voldoen kunnen het datacenter bezoeken. Bent u niet in de gelegenheid om te reizen naar onze datacenters, dan kunnen wij remote hands en brains werkzaamheden voor u uitvoeren. Neem hiervoor contact met BIT op.

https://www.bit.nl/news/2901/88/Avondklok-Datacenters-247-bereikbaar-en-remote-hands-en-brains-mogelijk

#bitnl #covid #datacenter


 

Weekend


Zo laat het weekend maar weer beginnen, genoeg op de planning 🙂 pizza en bavette .. maar eerst langs de boer en https://www.slachterijvisser.nl/ #bbq #kamado
Zei u pizza? Omw.
Ja pizza komt zaterdag :) let op brutsellog.nl ;)


 

activitypub / fediverse


Je kan het activitypub protocol ook op je eigen spulletjes draaien, daar heb je geen mastodon , pleroma of andere server voor nodig.
Voor Wordpress is er de plugin https://nl.wordpress.org/plugins/activitypub/ .
En voor Nextcloud bijvoorbeeld is er de app https://apps.nextcloud.com/apps/social .
#wordpress #nextcloud #activitypub

 

BBQen


Dat je als een kind zo. Blij kan zijn met een bbqtje :) .. Ooit met een electrische begonnen op het balkon van de flat, daarna een gamma prima ding (vele jaren in de tuin gebruikt). Toen die gammel en op was een weber go anywhere gekocht vorig jaar zomer en toen een beetje verslaafd geworden .. bijna elk weekend ding aan. Maar met die kou was de kleine top bbq toch te klein en kon.het niet warm genoeg krijgen .. De stoute schoenen aangetrokken en nu staat er een kamado in de tuin. En een mooi apparaat :) Gelijk van alles gemaakt. #bbq #bastard #brutsellog
in de sneeuw bbq-en, ooit eens gedaan, was niet goed voorbereid dus het spul kwam er kouder af dan het erop ging. Is een jaarlijkse anekdote geworden (oud en nieuw).

msjl reshared this.


Yoghurtbroodjes van de BBQ

Ingrediënten: 650 gram zelfrijzend bakmeel, 500 ml yoghurt, zout, knoflookpoeder, uienpoeder, Italiaanse kruiden, Aantal yoghurtbroodjes: 12 Meng 650 gram zelfrijzend bakmeel met 500 ml yoghurt met wat zout, knoflookpoeder, uienpoeder en Italiaanse kruiden in een keukenmachine met een kneedhaak tot het een mooie deegbal is geworden. Laat het deeg ongeveer een uur rusten. Kneed het deeg nog even door. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en vorm er broodjes van. Laat de broodjes weer even rusten. Steek ondertussen de barbecue aan. Zorg dat de barbecue een warmte heeft boven de 230 graden. Bak de broodjes vervolgens aan beide zijden 5 minuten op de barbecue. Eet smakelijk!

#italiaanse-kruiden #knoflookpoeder #uienpoeder #yoghurt #zelfrijzend-bakmeel

https://www.brutsellog.nl/2021/01/17/yoghurtbroodjes-van-de-bbq-2/

msjl reshared this.


Entrecote van de BBQ met Krieltjes en Gemengde Groente

Vandaag heeft Michel voor het eerst zijn nieuwe barbecue gebruikt. Deze barbecue kan in tegenstelling tot de kleine Weber-to-go barbecue wel tegen de koude. Hij maakte entrecote met een ruitje, krieltjes en gemengde groente. De gemengde groente waren een ui, knoflook, paprika, oranje wortel en een zwarte wortel. De zwarte wortel had ik meegenomen bij de boer, leek me wel grappig om eens te proberen. Zoals je ziet bleef de wortel ook gewoon zwart tijdens het barbecueën.

https://www.brutsellog.nl/2021/01/16/entrecote-van-de-bbq-met-krieltjes-en-gemengde-groente/
Entrecote van de BBQ met Krieltjes en Gemengde Groente

 

BIT.nl twitterpost


⚠️ | Word geen slachtoffer op internet! SPF, DKIM en DMARC worden gebruikt om de integriteit en authenticiteit van e-mail te waarborgen. Lees meer over deze moderne en veilige internetstandaarden op 👉 https://bit.nl/internetstandaarden #phishing #email #bitnl

 

nextcloud


Was ik helemaal vergeten, met Nextcloud kan je ook ActivityPub gebruiken. Via https://apps.nextcloud.com/apps/social is dat mogelijk.

#nextcloud #activitypub

msjl reshared this.


Afbeelding/foto
Hey #Signal fans of #Diaspora , I guess most of you here are enjoying the #decentralised nature of this network. Here is a picture of #whatsapp alternatives comparing #telegram vs Signal vs #element (client of #Matrix )

2 people reshared this


 

Searx


Goed om te zien dat Searx blijft ontwikkelen en aantal hosts blijft groeien. Op https://searx.space kan je een Searx host vinden die jij prettig vindt. (Searx is een verzameling zoek machines die je met 1 zoek opdracht kan bevragen en ook nog eens privacy vriendelijk is.) #searx #privacy

 

BIT.nl twitterpost


🌡️ | Patiëntveiligheid en voedselveiligheid, dat is waar het om draait bij @Dyzle@twitter.com. Zij zijn specialist in temperatuurbewaking en moeten er op kunnen vertrouwen dat hun platform altijd werkt. Lees in de klantcase over onze samenwerking: https://bit.nl/dyzle #virtualisatie #bitnl

 

Ploggen 17 Juni 2016: Naar Landal Hoog Vaals

Tijd om weer eens een weekje weg te gaan. Deze keer is de bestemming Zuid-Limburg. Vaals om precies te zijn. Met onweer en regen reden we weg uit Veenendaal en op de bestemming scheen het zonnetje. Prima! We verblijven deze… Meer ..

#plog-landal-hoog-vaals #ploggen

https://www.lilledame.nl/2016/06/24/ploggen-17-juni-2016-naar-landal-hoog-vaals/

 

Koppelen


Altijd leuk sites en platformen aan elkaar knopen :) Oftewel https://brutsellog.net heeft nu posts van https://lilledame.nl & https://brutsellog.nl . Deze zijn beide dan weer te volgen via matrix en activitypub :)
Wel een beetje grof, foto's van 2500px laden voor een weergave van 250px.
Owja nog niet opgelet , eens kijken waar het fout gaat.

 

Binnenveld


Zo ff langs de boerderijen geweest voor vlees en zuivel. Onderweg zoveel mooie uitzichten, dus ff gestopt bij de uitkijktoren Binnenveld langs de Valleikanaal.
Nee met de auto, te veel mee en te ver van elkaar . Zaterdagochtend vast ritueel nu eerst richting Ede/Bennekom (kippenboerderij voor vlees en zuivel, andere boerderij met een minibieb) dat is ten oosten van Veenendaal en daarna naar west Veenendaal in Overberg zit een Noten groothandel/boerderij (die alleen zaterdagochtend voor particulieren open is).
leuk dat je alles bij de boerderijen haalt. Wel zo sympathiek.